Catering Wigilijno- Świąteczny
Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy czas, który warto celebrować w gronie najbliższych. Poniżej przedstawiamy wigilijno- świąteczne menu przygotowane specjalnie przez naszego Szefa Kuchni, aby ułatwić Państwu przygotowanie wigilijnej wieczerzy.
Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia
w formie mailowej pod adresem wodnik@wodnikleba.pl
lub telefonicznie pod numerem telefonu 606870249.
Zupy:
Krem grzybowy z kluseczkami półfrancuskimi 28 zł/ 1 litr
Barszcz czerwony na zakwasie 20 zł/1 litr
Dodatki:
Uszka wigilijne 25 zł/kg
Pierogi z kapustą i grzybami 32 zł/kg
Pierogi z dorszem 35 zł/kg
Krokiety z kapustą i grzybami 7zł/szt.
Dania rybne:
Karp w galarecie 88 zł/ półmisek 600g
Pstrąg w galarecie 86 zł/ półmisek 600 g
Tymbaliki z łososiem i borowikami 19 zł/szt.
Ryba po grecku 16 zł/ porcja 120 g
Sandacz w sosie borowikowym 20 zł/porcja 120 g
Rolada szpinakowa z łososiem 95 zł/ półmisek 600 g
Halibut pieczony w sosie porowym 89 zł/półmisek 600 g
Dania mięsne:
Kotlet de volaille z masłem 16 zł/szt.
Kaczka duszona z pomarańczami, jabłkami i tymiankiem 98 zł/szt.
Zrazy wołowe duszone w sosie własnym 19 zł/szt.
Gęś pieczona w całości z dodatkiem warzyw i owoców 230 zł/szt.
Pasztet z wątróbką i jabłkiem 28 zł/kg