Menu Świąteczne

 

31.03.2024 r.

NIEDZIELA WIELKANOCNA

 

ŚWIĄTECZNE ŚNIADANIE

– żurek wielkanocny na naturalnym zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą

– biała kiełbasa zapiekana w borowikach

– jajka faszerowane naturalnymi pastami

– jajka na kiełkach rzeżuchy

– jajka faszerowane na łososiu

– wielkanocne pasztety

– kruche babeczki z aksamitnym musem z łososia

– galaretka drobiowa z jajkami przepiórczymi

– deska serów

– mięsa pieczone w ziołach z ćwikłą, chrzanem i marynatami

– rolada szpinakowa z łososiem i serkiem

– szynka pieczona podana z ćwikłą

– łosoś faszerowany podany na ziołach z sosem chrzanowo- ziołowym

– stek w sosie winnym

– śledź po kaszubsku

– śledzik tradycyjny w oliwce

– bufet sałatkowy

– torty świąteczne i ciasta własnego wypieku

– kawa, herbata

– woda niegazowana z cytryną

– lampka wina

 

ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA

PRZYSTAWKA: Dorsz po łebsku z sosem czosnkowo- ziołowym

ZUPY:

Rosół z perliczki ze swojskim makaronem

Zupa rybna z mleczkiem kokosowym

II DANIE:

Kaczka pieczona podana z żurawiną

Kotlet de volaille z masełkiem

DODATKI:

Ziemniaki z koperkiem

Kluski pomorskie

Kapusta modra szmurowana z rodzynkami

Pierogi z dynią i okrasą

 

Dla dzieci:  Delikatny kotlecik słoneczny

 

Zakąski zimne:

– fantazyjne jajka faszerowane naturalnymi pastami

– szczupak faszerowany szyjkami rakowymi

– śledzik z marynowanymi grzybkami

– śledzik w zalewie z pieprzem kolorowym młotkowanym

– śledzik w oliwce z cebulką i jabłkiem

– grillowana cukinia faszerowana pastą z awokado i rzeżuchy

– carpaccio z buraka z serem kozim

– kieszonka leśniczego

– świąteczna szynka pieczona podana z sosem żurawinowym

– mięsa faszerowane w auszpiku w ziołach

– deska wędzonych mięs i wyrobów z hotelowej wędzarni

– bufet sałatkowy

 

– bufet świątecznych ciast, tortów i owoców

– kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i pietruszką

 

 

 

01.04.2024 r.

PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY

ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA

 

 

PRZYSTAWKA: Łosoś z sosem mango

ZUPY:

Zupa krem z białych warzyw

Zupa królewska

II DANIE:

Zrazy z karkówki w aromatycznym sosie

Pieczony indyk z malinami

DODATKI:

Ziemniaki z koperkiem

Kopytka opiekane

Warzywa parowane

Mix pierogów

 

Zakąski zimne:

– mięsa pieczone w auszpiku w ziołach

– wędzonki z hotelowej wędzarni

– roladki z piersi indyka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami

– sałatka cezar z grillowanym kurczakiem

– dorsz w warzywach julienne

– flakoniki z łososia

– cukinia z serem kozim

– wielkanocna sałatka warzywna z krewetkami

– śledzik po kaszubsku

– śledzik w sosie winnym

– śledzik w oliwce

– pstrąg w auszpiku w ziołach

– bufet sałatkowy

 

– bufet ze świątecznymi ciastami i tortami

– kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i pietruszką