Menu Świąteczne
31.03.2024 r.
NIEDZIELA WIELKANOCNA
ŚWIĄTECZNE ŚNIADANIE
– żurek wielkanocny na naturalnym zakwasie z jajkiem i białą kiełbasą
– biała kiełbasa zapiekana w borowikach
– jajka faszerowane naturalnymi pastami
– jajka na kiełkach rzeżuchy
– jajka faszerowane na łososiu
– wielkanocne pasztety
– kruche babeczki z aksamitnym musem z łososia
– galaretka drobiowa z jajkami przepiórczymi
– deska serów
– mięsa pieczone w ziołach z ćwikłą, chrzanem i marynatami
– rolada szpinakowa z łososiem i serkiem
– szynka pieczona podana z ćwikłą
– łosoś faszerowany podany na ziołach z sosem chrzanowo- ziołowym
– stek w sosie winnym
– śledź po kaszubsku
– śledzik tradycyjny w oliwce
– bufet sałatkowy
– torty świąteczne i ciasta własnego wypieku
– kawa, herbata
– woda niegazowana z cytryną
– lampka wina
ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
PRZYSTAWKA: Dorsz po łebsku z sosem czosnkowo- ziołowym
ZUPY:
Rosół z perliczki ze swojskim makaronem
Zupa rybna z mleczkiem kokosowym
II DANIE:
Kaczka pieczona podana z żurawiną
Kotlet de volaille z masełkiem
DODATKI:
Ziemniaki z koperkiem
Kluski pomorskie
Kapusta modra szmurowana z rodzynkami
Pierogi z dynią i okrasą
Dla dzieci: Delikatny kotlecik słoneczny
Zakąski zimne:
– fantazyjne jajka faszerowane naturalnymi pastami
– szczupak faszerowany szyjkami rakowymi
– śledzik z marynowanymi grzybkami
– śledzik w zalewie z pieprzem kolorowym młotkowanym
– śledzik w oliwce z cebulką i jabłkiem
– grillowana cukinia faszerowana pastą z awokado i rzeżuchy
– carpaccio z buraka z serem kozim
– kieszonka leśniczego
– świąteczna szynka pieczona podana z sosem żurawinowym
– mięsa faszerowane w auszpiku w ziołach
– deska wędzonych mięs i wyrobów z hotelowej wędzarni
– bufet sałatkowy
– bufet świątecznych ciast, tortów i owoców
– kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i pietruszką
01.04.2024 r.
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY
ŚWIĄTECZNA OBIADOKOLACJA
PRZYSTAWKA: Łosoś z sosem mango
ZUPY:
Zupa krem z białych warzyw
Zupa królewska
II DANIE:
Zrazy z karkówki w aromatycznym sosie
Pieczony indyk z malinami
DODATKI:
Ziemniaki z koperkiem
Kopytka opiekane
Warzywa parowane
Mix pierogów
Zakąski zimne:
– mięsa pieczone w auszpiku w ziołach
– wędzonki z hotelowej wędzarni
– roladki z piersi indyka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami
– sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
– dorsz w warzywach julienne
– flakoniki z łososia
– cukinia z serem kozim
– wielkanocna sałatka warzywna z krewetkami
– śledzik po kaszubsku
– śledzik w sosie winnym
– śledzik w oliwce
– pstrąg w auszpiku w ziołach
– bufet sałatkowy
– bufet ze świątecznymi ciastami i tortami
– kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i pietruszką