Wesela i uroczystości okolicznościowe
Rodzinna atmosfera Hotelu WODNIK*** powoduje, iż jest on wymarzonym miejscem dla tych wszystkich, którzy pragną by ważne wydarzenia były niezapomniane.
Proponujemy bogate i smaczne menu oparte na recepturach tradycyjnej kuchni polskiej, które zadowoli każdego smakosza.
W prezencie od Hotelu otrzymują Państwo:
- apartament dla nowożeńców
- salę restauracyjną wraz z profesjonalną obsługą do tańca i biesiady
- lampkę wina na powitanie Pary Młodej i gości weselnych
Przykładowe Menu Weselne
Lampka szampana na powitanie Gości.
Powitanie Pary Młodej chlebem i solą.
- Zupa:
- Rosół staropolski z makaronem i frykadelkami
- Danie główne:
- Kotlet De Volaille
- Zrazy w chlebie
- Schab w migdałach
- Kotlet mielony z pieczarkami
- Piersi z drobiu w sosie kurkowym
- Dodatki:
- Warzywa parowane
- Zestaw surówek
- Surówka z kapusty białej
- Marchewka z groszkiem
- Buraczki zasmażane
- Ziemniaki
- Frytki
- Deser:
- Szarlotka na ciepło z gałką lodów
Szwedzki stół lub stoły biesiadne
- Półmiski z zimnymi zakąskami:
- Bigos z białej kapusty
- Śledzik w oliwce
- Kaczka w maladze
- Ryba po grecku
- Polędwiczki z nadzieniem różnym w auszpiku
- Schab faszerowany
- Patery mięs pieczonych
- Sałatka z serem żółtym i selerem naciowym
- Sałatka jarzynowa na szynce
- Sałatka grecka
- Sałatka Mozzarella
- Sałatka wiosenna
- Pieczywo różne, masło
ok. 23:00
- Tort weselny – dodatkowo płatny
ok. 21:30
- Danie na gorąco:
- Barszcz czysty z pasztecikiem
ok. 01:00
- Danie na gorąco:
- Buef Srtrogonoff lub Flaki
ok. 03:00
- Danie na gorąco:
- zupa szparagowa ze śmietaną pistacjową
Poprawiny
W dniu poprawin serwujemy żurek w chlebie. Podajemy zimne przekąski, które pozostały z uroczystości oraz wszystkie ciepłe mięsa.
Menu przykładowe, istnieje możliwość zmiany dań i przystawek.
Menu na inne uroczystości do ustalenia, jesteśmy w stanie przygotować atrakcyjne menu dla każdego klienta zarówno z mniejszym jak i większym budżetem, jednocześnie zapewniając zawsze wysoką jakość usług.